Home » Planten » Wishlist » 10 Wishlist planten voor deze zomer

10 Wishlist planten voor deze zomer

door Deborah

Ik houd van planten; dat is verre van een geheim. Nu ik in België woon en door de situatie het grootste gedeelte van mijn verzameling in Nederland heb moeten achterlaten, heb ik meer dan ooit zin om nieuwe planten te kopen. En uiteraard ga ik dat ook doen als ik werk heb gevonden! Aan mijn wishlist ligt het in ieder geval niet: er staat een flink aantal planten te wachten om door mij te worden aangeschaft.

Mijn plantensmaak is enorm uitgebreid. Hoewel ik een favoriete plantengeslacht heb, ben ik liefhebber van veel meer dan alleen de monstera. Over het algemeen kies ik sneller voor tropische planten, misschien omdat ik al snel teveel water geef. Zo vermoord ik steevast mijn vetplanten door ze teveel te willen vertroetelen, maar gelukkig weet mijn vriend daar beter raad mee! Monstera’s, philodendrons en varens zijn een stuk makkelijker in dat opzicht, en kunnen prima tegen een iets vochtigere grond. Met nadruk op iets, want ik heb zeer zeker alsnog exemplaren uit deze geslachten weten te verdrinken in het verre verleden. Ach, al doende leert men, toch?

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌴 Charlie💀Bones 🌴 (@plant_collectr) on

Philodendron Bob See

De philodendron xanadu is inmiddels al bekend onder het grote publiek, maar zijn broertje nog niet! Helemaal gelijk zijn ze niet, maar ze lijken goed genoeg op elkaar om ze in één adem te kunnen noemen. Dit exemplaar is echter iets anders: in plaats van de volle bos bladeren, groeit deze plant meer zoals een monstera, of zoals een philodendron erubescens. Geen volle bos, maar daardoor juist meer nadruk op het prachtige zaagtand-design van de bladeren.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PnP_plantae (@pnp_plantae) on

Philodendron “Strawberry Shake”

Nog een philodendron, ditmaal een hybride vorm met een spectrum aan prachtige pastelkleuren. Kijk dat roze! En dat gele! Ik ben er gek op. Het blad doet denken aan een pink princess, maar dan in pastel. Het doet me denken aan de lente, aan ijsjes eten in de stad, en aan allemaal andere vrolijke dingen. Ik weet zeker dat dit een mooie plant is om tegen een witte muur te plaatsen.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Trinity Shi🌿 Cube House Jungle (@cubehousejungle) on

Monstera Borsigiana Aurea Variegata

Iedereen kent inmiddels de monstera borsigiana albo variegata of de monstera deliciosa “Thai constellation” wel. Ik heb het geluk beide te hebben en kan beamen dat ze ronduit prachtig zijn om te zien. Deze plant is een ietwat onbekendere naamsgenoot van de eerste: echter is het geen albo maar een aurea, gouden. Oftewel: in plaats van de bekende witte variegatie heeft deze plant gele vlekken. Normaal ben ik niet gek op gele planten, maar voor deze maak ik graag een uitzondering. Ik ben nog steeds voornemens mijn monsteracollectie zo uitgebreid mogelijk te maken, dus ik kan niet anders!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌿🍃🍀🌱🌳🌲🌵 (@everything_plant7) on

Philodendron “Ring of Fire”

Nog een plaatje van een philodendron (en wederom eentje met de meest wonderlijke kleuren): de ring of fire! Echt vuurkleuren heeft deze plant niet, maar ik begrijp ergens wel waarom hij zo heet. Die vlekjes op de bladeren doen mij in ieder geval wel denken aan de vuurvonkjes die de lucht in gaan als er ergens een open vuur is. Een prachtige plant, die al een lange tijd op mijn wishlist te vinden is!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by no-creative // Nina (@nocreativecom) on

Eucalyptus

Een “saaie” plant dan. Dat ik gek ben op kruiden vanwege hun werking, steek ik niet onder stoelen of banken. Thuis heeft mijn moeder een eucalyptus van een paar meter hoog in de tuin staan, en de blaadjes ervan ruiken altijd zo lekker als je ze een beetje kneust. De takjes van deze plant worden niet voor niets vaak gebruikt bij het inpakken van cadeaus: de plant is heel decoratief! Ik vraag me af of de blaadjes gedroogd te branden zijn zoals salie.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by #plantlovers (@homeoftheplants) on

Rozemarijn

Nog zo’n saaie, doch lekker geurende plant: rozemarijn. Van jongs af aan al mijn favoriete kruid, en zeker sinds ik kook bovendien ook veelgebruikt. Zo maakte ik voor mijn verjaardag ooit deze citroentaartjes met rozemarijn. Voor mij is het inmiddels een onmisbare plant geworden, als is het alleen maar om even met mijn hand door de bladeren te gaan om de geur te ruiken.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by F o r e v e r P l a n t y ⋒ (@foreverplanty) on

Hoya Polyneura

Ook wel bekend als Fishtail Hoya vanwege de kenmerkende vorm van de bladeren. Ik heb nooit een grote liefde voor hoya’s gehad – misschien omdat mijn moeder er een flink aantal had – maar de laatste tijd is dat veranderd. Deze hoya heeft niet echt de dikke, leerachtige bladeren zoals je vaak ziet bij dit geslacht. Althans, zo lijkt het, want ik heb er nog nooit eentje in het echt gezien. Ik hoop dat daar binnenkort verandering in komt!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sill Appeal (@sillappeal) on

Hoya Serpens

Een makkelijke plant met kleine, ronde blaadjes? Yes, please! Ik heb al flink wat kleinbladerige planten versleten, maar tot nu toe overleeft geen enkele dat. Misschien dat deze serpens een uitzondering gaat vormen, aangezien de zorg voor hoya’s in het algemeen nét een stukje makkelijker is dan die van andere planten die ik hiervoor had.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Design with natural element (@roseliniintan) on

Amydrium Medium

Door de ietwat illustere naam monstera spiderman zou je inderdaad denken dat deze plant een monstera is, maar dat is het dus niet! Net zoals de rhaphidophora tetrasperma wordt hij snel verward met op het moment één van de meest populaire plantgeslachten. Ik snap het ergens wel, want de fenestratie doet er veel aan denken. Misschien is dat ook de reden dat ik hem graag zou willen kopen; hij zou perfect passen in mijn urban jungle!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joe Fernandez (@joefer_indoaroid_ingonan) on

Philodendron Majesty

Last but most definitely not least deze prachtige philodendron. En wat een hoogheid is het! De laatste tijd ben ik steeds meer into zwartgebladerde planten. Ze zijn classy, vernieuwend en bovenal trekken ze de aandacht in elk interieur. Dit exemplaar is daar geen uitzondering op. Hoe gaaf zou deze staan tussen verschillende groene planten?

Uiteraard is mijn lijst langer dan deze tien die ik heb laten zien.  Planten maken me blij, en ik heb nog steeds de droom niet opgegeven ooit een urban jungle te hebben met wat meubilair ertussen. Over planten raak je nooit uitgeleerd, en dat is iets waar ik enorm van kan genieten. Mocht je nog tips hebben voor andere planten, laat ze dan vooral achter hieronder in de reacties!

handtekening vixen's wedding liefs deborah

Laat een reactie achter