Disclaimer reviews

door Deborah

De meeste producten die ik op deze blog toon, zijn gekocht door mijzelf. Soms krijg ik bepaalde producten  gratis met als bedoeling hier een review of ander artikel aan te wijden. In het geval dat dit gebeurd is, staat dit duidelijk onder het bericht vermeld. Het ziet er dan ongeveer zo uit:

Deze review/dit artikel bevat een gekregen product.

Het is belangrijk om te weten dat de manier waarop ik het product of boek heb verkregen (gekocht of gekregen) geen invloed heeft op mijn mening. Eerlijkheid vind ik heel erg belangrijk, en ik ben dan ook eerlijk in mijn mening.

Bovendien komen niet alle gekregen producten terug op mijn site. Het kan zijn dat ik vind dat een product niet goed genoeg is om te reviewen, of het niet blijkt te passen bij de inhoud van deze site. Meestal weet ik dit al voordat ik inga op een samenwerking, en zal deze dan niet laten plaatsvinden. Uiteraard vermeld ik dit wel aan de contactpersoon; ook als blijkt dat ik na het ontvangen van een product zie dat het niet past bij mijn site of waar ik voor sta. Authenticiteit is belangrijk voor zowel mij als het bedrijf dat wil samenwerken met mij, en ik wil dit van geen van beide kanten aantasten.

Boeken

Ik review ook boeken op mijn site, of schrijf er andere artikelen over. Als ik een boek gekregen heb, dan staat dit onder het artikel. Dat ziet er ongeveer zo uit:

Deze review/dit artikel bevat een gekregen eARC.

Een eARC is een online advanced review copy, oftewel een boek dat online beschikbaar wordt gesteld door de uitgever (vaak via NetGalley) om nog voor publicatie reviews te genereren. Een ARC is een fysiek exemplaar, met hetzelfde doel voor ogen.

Boeken review ik altijd op Goodreads direct na het lezen, evenals op de site waar ik het boek verkregen heb (indien het een eARC is). Deze reviews zijn te vinden op mijn Goodreads-pagina. Alle gekregen boeken review ik, maar niet alle boeken komen daadwerkelijk terug op mijn site. Hiervoor hanteer ik dezelfde selectieprocedure als hierboven.

Samenwerken?

Wellicht bent u op deze pagina gekomen om te kijken of ik iets voor u kan betekenen. Stuur mij gerust een mailtje met uw vraag (of aanbod); ik zal zo spoedig mogelijk op uw mail reageren.