Home » Maandoverzicht » November 2022

November 2022

Nieuwe planten, een nieuwe vriendin, en een spontaan concert in Brussel.

door Deborah

Oef! Een luttele twee weken te laat, maar zeker niet zonder reden! Begin december zat ik in Nederland gezellig Sinterklaas te vieren, en had ik weinig tijd (en toegegeven, evenmin zin) om een blog te plaatsen. Maar ik ben terug met een overzichtje van afgelopen maand, waarin ik veel gedaan heb, maar veel te weinig foto’s maakte!

Mijn maand begon met flink wat me-time, want ik was alleen thuis! Ik besloot een wijn open te trekken die ik vorig jaar al eens kreeg, en pakte er wat kaas en olijven bij. Basic, maar erg gewenst tijdens een avondje tv kijken!

Toen H. weer terugkwam, was het direct tijd om de trein in te stappen richting zijn familie. We kunnen oké met elkaar overweg, dus een groot probleem is het niet voor mij, al heb ik absoluut niets met de plaats waar ze wonen, Berlaar. Wel hebben ze een prachtige tuin en inmiddels naast de twee oudere katten, twee schattige kittens die ze mee hebben genomen uit Turkije, waarvan eentje helaas ziek is. Na een middagje te hebben gekletst, keerden we weer huiswaarts.

Mijn leesvoer onderweg in de trein. Ik heb Italiaans gestudeerd aan de RUG, maar door verloop van tijd is het wat verwaterd (pun unintended!). Daarom Italiaanse literatuur; over dit boek heb ik veel goede verhalen gehoord!

En zoals een echte plantenfanaat betaamt, kreeg ik ook deze maand weer nieuwe aanwinsten in huis! Ik bestelde de cebu blue via een Belgische verkoopster op Etsy, waar ik ook de treubii dark form vond. Ik kreeg er nog twee plantjes extra bij, altijd leuk!

Aangezien het weer wat kouder werd, was ik vaker binnenshuis te vinden. Hier maak ik ghee, een zuiverdere vorm van boter die gebruikt wordt in de Indiase (of voor mijn Belgische lezers: Indische) keuken. Omdat er deze maand een aantal curry’s op het menu staan, is een ghee onmisbaar!

Ook was ik druk in de weer met het maken van een adventskalender voor H. Net zoals vorig jaar maken we er eentje voor elkaar, gevuld met kleine kadootjes. Ik scoorde een aantal leuke items aan goede prijsjes om de kalender mee op te vullen, en ben enorm benieuwd wat ik ga krijgen! Voor de kalender voor H. koos ik voor een gevarieerde mengeling aan kerstspulletjes, geeky stuff, en natuurlijk wat voor zijn recent onwikkelde groene vingers. Nu maar hopen dat hij hier niet meekijkt, haha!

Ik kon mijn geluk niet op, want ik vond een wishlist plant bij Abies! Een kneuzige Florida Ghost, een plant die witte bladeren heeft die langzaam groen worden, voor een niet normale, lage prijs. Jammer genoeg past ‘ie niet in mijn fietstas, dus fiets ik de terugweg rond met een plant rondom mijn nek. Ach, als Nederlander ben ik wel ergere capriolen gewend!

Ik kwam er niet alleen om naar de planten te kijken, maar ook om bloempotten te halen! Mijn streven is om volgend jaar mei al mijn planten (voor zover dat kan, uiteraard!) in terracotta te hebben staan. Staat mooier, werkt beter, en geeft een rust doordat de planten niet in allemaal bonte potten zitten. Dus was ik drie dagen lang zoet met het verpotten van mijn planten. Wel fijn: doordat ik het in de woonkamer doe, kan ik films kijken terwijl ik bezig ben. Hier kijk ik Labyrinth, een ware klassieker.

Het slagveld halverwege deze monsterklus…

Ook in november gebeurd: ik maakte een profiel aan op Bumble BFF, een zijtak van de welbekende datingapp. Uiteraard was ik sceptisch, maar de tweede match (op de eerste dag, bovendien!) was direct raak. We besloten een “date” te gaan hebben, en struinden drie edelsteenwinkels af. Vier uur lang hebben we gekletst, gewandeld, en ervaringen gedeeld, om uiteindelijk met een mooie buit (de mijne is hierboven te zien) in een café bij te komen. Als ik terug ben uit Nederland, staat een tweede afspraak gepland!

Zondag 27 november speelde mijn favoriete Italiaanse band, Negramaro, in Brussel. Toevallig zei ik die donderdag tegen H. tijdens het luisteren van hun muziek dat ik ze zo graag eens live wou zien. En je raadt het al; toen ik online keek waar ze optraden, zag ik dat drie dagen daarna een concert in het Cirque Royale gepland stond. Via Ticketswap vond ik een goedkoop kaartje, dus kon ik er naartoe! En holy moly, wat heb ik genoten! Live zijn ze zo enorm goed! De zanger is enorm charismatisch, kreeg het publiek continu mee, en ik heb nog nooit zo’n goede lichtshow gezien. Uiteraard veel meegezongen, en minstens evenveel Italiaans gesproken, want iedereen om mij heen was Italiaans, haha! Maar echt waar, als je van Italiaanstalige rock houdt, houd dan zeker in de gaten wanneer ze weer komen. Het is het absoluut waard!

Lang uitslapen zat er echter niet in, want de volgende dag stond er een museumbezoek met een vriend op de planning! We wilden beide het KMSKA dat recent heropend is bezoeken, dus deden we dat. Een lange dag, want een gigantisch museum, maar absoluut het bezoeken waard! De vloeren waren online al onderwerp van enige discussie (want spiegelend), dus koos ik wel voor een lange jurk mét broekje eronder, haha!

Heel erg interessant hoe de verschillende zalen totaal andere sferen hebben. Dit is – uiteraard – de verdieping met oude(re) kunst, met een parketvloer, zuilen, en donkere tinten op de wand. Als kunsthistorica kon ik de kleuren en manier van ophangen zeker waarderen! Een uitgebreidere review volgt zeker snel!

En aan het einde van de maand was het alweer tijd om alles in te pakken, zowel qua kleding in mijn koffer, als cadeautjes voor Sinterklaas. Ik vier het dit jaar voor het eerst sinds 2019 weer, en wel bij mijn familie thuis. Heel gezellig, en zeker een traditie die we altijd aan zullen houden. We doen niet aan lootjes, maar houden een bepaald bedrag aan waar we cadeau’s voor kopen. Hier de cadeau’s die ik meenam naar Nederland. Ik deed mijn best om zo min mogelijk grote en zware dingen mee te hoeven nemen (want reizen met het openbaar vervoer), maar liep uiteindelijk nog steeds met een koffer en drie tassen rond, haha!

Hoe was jouw november?

Laat een reactie achter